Next Level Dokter Collegetour terugkijken?

Een zaal vol ambitieuze geneeskundestudenten, drie artsen buiten het ziekenhuis en een handvol stigma’s vormen de ingrediënten voor een indrukwekkende eerste Next Level Dokter Collegetour.

Jeugdarts + forensisch arts

De ruim 180 bezoekers konden de collegetour live en digitaal bijwonen. Op het podium zagen we Meike (arts voor verstandelijk gehandicapten), Lisanne (forensisch arts in opleiding) en Femke Klein Gunnewiek (jeugdarts in opleiding). Vergezeld door de hosts van KoffieCo de Podcast, die de presentatie van de avond op zich namen.

Specialistenpitch

Er kwamen veel vragen voorbij over uiteenlopende onderwerpen. Van prestige tot salaris en verantwoordelijkheden. De drie artsen gaven ook een kort maar krachtig inkijkje in hun vak tijdens de “specialistenpitch”. ‘Ik zit nooit op dezelfde plek. Het ene moment sta ik midden in Amsterdam bij een arrestant, het volgende moment ben ik onderweg naar de polder omdat daar een lichaam gevonden is,’ vertelde Lisanne over haar werk als forensisch arts. ‘Het vak is ontzettend veelzijdig. Zo kun je zelf een aandachtsgebied vinden, bijvoorbeeld werken met vluchtelingen of prematuren,’ vertelde Femke over het vak de jeugdarts. ‘Als het knaagt dat je meer in je macht hebt, dan is misschien het vak van jeugdarts wel iets voor jou,’ sloot ze haar specialistenpitch af.

Collegetour terugkijken?

De eerste collegetour gemist of wil je ‘m nog eens terugzien?  Next Level Dokter heeft de collegetour gedeeld via YouTube:

Meer informatie?

Meer weten over de collegetour en benieuwd waar The Next Level Dokter nog meer langskomt? Ga naar nextleveldokter.nl.

2024-07-02T12:43:54+00:00