Laatste dag op pad met arts M&G Ronald Smit

Ronald Smit -  22 juli 2019
Laatste dag op pad met arts M&G Ronald Smit 2019-08-27T15:03:15+00:00

Project Description

Arts M&G Ronald Smit vertelt over zijn werk bij de Gezondheidsdienst Utrecht. Dag 5: over colleges geven, bindingsverzoeken en infectiepreventie.

Vrijdagochtend verzorgen een verpleegkundige en ik een bijna twee uur durend college over de achtergronden van en onze zorgtaken voor de doelgroep. Dertig vijfdejaars studenten geneeskunde prikkelen en enthousiasmeren voor het mooie werk wat we doen. Het valt niet mee zo vroeg op een vrijdag. Dat is na een coschap op Volksgezondheid wel anders. De praktijk is beeldender, pakkender en tastbaarder.

Bindingscommissie

Terug op het Stadskantoor aangeschoven bij de bindingscommissie. Hier besluiten we of mensen recht hebben op toegang en zorg binnen de Utrechtse instellingen of dat ze terug mogen naar de plaats van herkomst. Besluiten zijn gebaseerd op stevig afgetimmerde regels van de VNG. Daarna stem ik de handelswijze over een binnengekomen klacht over de procedure van een bindingsverzoek met de procesmanager af.

Infectiepreventie

Na een vlugge lunch op de elfde een eindeloze rij e-mails doorgenomen, declaraties ingediend en een document van mijn tweede aios beoordeeld.

De deskundige infectiepreventie van de GGDrU vraagt naar aanleiding van een audit in een van de Utrechtse MO-instellingen om advies. Ze stuurt het rapport naar me. Na het lezen lijkt het me zinvol dat we snel contact opnemen om de knelpunten te bespreken. De tent direct sluiten levert op meerdere terreinen problemen op. Na het verwerken van de gegevens van de koudweerperiode stop ik.

Lees hier de volledige drie-delige blogreeks van Arts M&G Ronald Smit:

  1. Op pad met… (dag 1&2)
  2. Verder op pad met… (dag 3&4)
  3. Laatste dag op pad met… (dag 5)