Waarom kiezen voor medische milieukunde?

Nina Koemans is in opleiding tot arts medische milieukunde en werkt bij GGD Rotterdam Rijnmond. Waarom koos zij voor medische milieukunde? ‘Ik geloof dat mensen alleen gezond kunnen zijn in een gezonde leefomgeving en op een gezonde planeet.’

Recht op gezonde leefomgeving

‘Er speelt zo ontzettend veel in de wereld wat onze leefomgeving aantast. Van luchtvervuiling tot klimaatverandering. Maar ook beperkte buitenspeelmogelijkheden of geluidsoverlast. Het draagt allemaal direct bij aan de leefomgeving van mensen en aan hun gezondheid. Iedereen heeft recht op een gezonde leefomgeving en als arts medische milieukunde kan ik daar echt werk van maken.’

Brede blik op gezondheid

‘Medische milieukunde is breed en mijn werk is gevarieerd. Ik krijg de ruimte om zelf richting te geven aan mijn passie en me hier verder in te verdiepen. Zo ben ik veel bezig met gezonde luchtkwaliteit en schoon drinkwater; daar zou niemand ziek van mogen worden. Wat ik ook zo leuk vind: ik werk samen in teams met uiteenlopende professionals. Van stedenbouwkundigen tot communicatieadviseurs en biologen. Vanuit die verschillende invalshoeken ontwikkelen we samen een brede blik op gezondheid en leefomgeving. Die holistische blik op leefomgeving en gezondheid, dat past bij mij.’

Meer weten? Kom naar de online speeddate met Nina op 4 juni

2024-05-23T11:12:23+00:00