De onverwachte wending in het leven van artsen M+G

24 maart 2020 – De uitbraak van het coronavirus in Nederland heeft grote gevolgen voor het werk van artsen maatschappij + gezondheid, vooral met het profiel infectieziektebestrijding. Zo ook voor artsen-in-opleiding.

Artikel op Medisch Contact

Op Medisch Contact deelde Aiman Ibrahim zijn bijzondere ervaring bij de uitbraak van het coronavirus.  Als Aios Maatschappij en Gezondheid met profiel infectieziektebestrijding, werd hij op een doorsnee zaterdagmiddag op het terras plotseling gebeld door de GGD.

“Hallo! Je spreekt met de crisismanager van GGD Hart voor Brabant…. Ik begrijp dat je een arts bent met ervaring in infectieziektebestrijding en dat je in mei bij ons zou starten?’ ‘Ja dat klopt, ik ben nog bezig met mijn specialisatie maar loop al enkele jaren mee.’ De crisismanager: ‘We hebben een probleem, twee collega’s zijn naar huis gestuurd met verkoudheidsklachten en die zijn voorlopig alleen telefonisch bereikbaar, zou je ons kunnen helpen rondom de corona-uitbraak hier op de GGD?’ Mijmerend antwoord ik: ‘Wanneer heb je mij nodig dan, morgen?’ De crisismanager: ‘Nou… nu zou wel fijn zijn?’ Ik hang vol adrenaline op, neem afscheid van mijn balende partner en fiets richting treinstation.”

Lees Aiman’s volledige artikel op Medisch Contact.

2020-06-24T09:06:08+00:00