Glenn Tan over zijn werk als forensisch arts

‘Als forensisch arts ben je altijd oproepbaar en moet je snel kunnen schakelen. Je komt gelijk in actie, zonder dat je weet wat je te wachten staat. Die spanning en alertheid trekt me en het gaat me goed af. Het vak vraagt om een open en brede blik. Als ik aankom op een plaats delict, ga ik er zo blanco mogelijk in. Natuurlijk spreek ik met de politie, maar vervolgens neem ik rustig de omgeving in mij op en daarna onderzoek ik het lichaam en het letsel.

En ja, het is regelmatig zware kost, maar het is ook dankbaar werk. Zo kan ik veel betekenen voor nabestaanden. Als ik hen een helder verhaal kan vertellen over de overlijdensoorzaak, geeft dat rust en duidelijkheid. Vaak kunnen nabestaanden daardoor beter omgaan met de verwerking. Ik werk bovendien met veel verschillende mensen samen, van collega’s tot politie en de forensische recherche. Die interactie met verschillende doelgroepen en disciplines maken voor mij het werk extra interessant.’

Glenn Tan (44) is jeugdarts en forensisch arts bij GGD regio Utrecht

 

2020-11-18T11:19:42+00:00