Blog: High five!

Marlous Duijn, jeugdarts in opleiding

Als ik hem binnenroep, aarzelt hij even op de drempel. Hij kijkt de kamer rond en zet dan toch de stap naar binnen. De kleine jongen – net twee jaar oud – is het eerste kindje op mijn spreekuur van vandaag. Terwijl zijn moeder bij mij aan tafel plaatsneemt, gaat hij vrolijk op onderzoek uit. Het verhaal van moeder bevestigt mijn eerste indruk: het gaat goed met hem. Hij is onderzoekend, vertelt ze, en kletst haar de oren van het hoofd.

Het ziekenhuis als norm

Tijdens mijn studie geneeskunde ben ik nooit in aanraking gekomen met de jeugdgezondheidszorg. Als net afgestudeerde geneeskundestudent was het voor mij – en voor velen met mij – de norm om in het ziekenhuis te gaan werken. Een plek waar ziekte en behandeling centraal staan. Zo startte ook mijn carrière.

Lees verder

2024-03-21T13:06:37+00:00