Tips voor opleidingsinstellingen

SOGEON werkt samen met opleidinginstellingen door het hele land. Samen zijn we verantwoordelijk om kwalitatieve jeugdartsen, artsen infectieziektebestrijding, artsen tuberculosebestrijding, artsen medische milieukunde, vertrouwensartsen, donorartsen en artsen maatschappij + gezondheid op te leiden.

Opleidingsinstellingen moeten uiteraard  aan eisen voldoen, maar ze hebben zelf ook volop mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen als aantrekkelijke opleider en werkgever. We delen vijf tips voor opleidingsinstellingen.

Stel je open op

Sta open voor nieuwe mensen, organisaties en ideeën. En wees nooit zuinig met het delen van jouw kennis en netwerk. Samen kunnen we meer!

Investeer

Investeer in een uitmuntende opleiding, goed opleidingsklimaat en goed werkgeverschap. Zodat zoveel mogelijk geneeskundestudenten en jonge artsen met het werkveld van de arts maatschappij + gezondheid in aanraking komen én zodat hun eerste (soms korte) indruk uitstekend is.

Innoveer

Blijf innoveren en geef aios kansen om innovaties te bedenken en door te voeren. Omarm nieuwe ideeën die spannend zijn en onderzoek wat wél kan.

Deel de verantwoordelijkheid

Maak van ‘opleiden’ een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Zorg dat ‘bijdragen aan de opleiding’ onderdeel wordt van alle functies. Hierdoor krijgen en nemen alle collega’s de tijd om te investeren in de artsen van de toekomst.

Met dank aan Lucy Smit en Fleurtje Schornagel, JGZ Kennemerland

Meer inspiratie & tips voor opleidingsinstellingen

2024-03-05T10:48:50+00:00