Promotieonderzoek Hittestress in combinatie met opleiding arts M+G

Ben je geïnteresseerd in het effect van hittestress op gezondheid en wil je bijdragen aan eerlijk gezondheidsbeleid? Deze rol biedt de unieke kans om promotieonderzoek te combineren met een opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid.

Het UMC Utrecht zoekt een ambitieuze arts die promotieonderzoek wil doen en tegelijkertijd opgeleid wil worden tot arts Maatschappij en Gezondheid (profiel medische milieukunde, infectieziektebestrijding of jeugdgezondheidszorg). Je gaat onderzoek doen naar hoe hittestress de gezondheid van verschillende groepen beïnvloedt en hoe deze kennis kan helpen bij het ontwikkelen van eerlijk gezondheidsbeleid. Bekijk de volledige vacature hier.

Met dit aioto-traject wordt de wetenschappelijke basis van het specialisme maatschappij + gezondheid verder verstevigd. Zodat artsen M+G – als verbinders van zorg, preventie, welzijn en sociaal domein – nóg meer bij kunnen dragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die de gezondheidzorg met zich meebrengen. Zoals armoede en sociale ongelijkheid. Lees meer over academisering van het specialisme arts M+G.
2024-07-01T15:55:09+00:00