Opleidingsplek reserveren voor 2e fase-opleiding arts M+G

1 november 2023 | Als je de 2e fase-opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid wilt volgen, kan een opleidingsinstelling een opleidingsplek reserveren op jouw naam. Je hoeft dan niet mee te doen aan de plaatsingsprocedure (loting) van SOGEON. Zo kun je de opleiding volgen bij de instelling van jouw keuze. 

Hoe werkt het?

Je kunt zelf contact opnemen met een opleidingsinstelling om te kijken of ze een plek hebben voor de 2e fase-opleiding arts Maatschappij + Gezondheid. Dit kan bij de instelling waar je nu werkt of bij een andere instelling waar je graag wilt werken.

Wil je na de 1e fase aansluitend de 2e fase doen en in dienst blijven van de SBOH, bespreek dit dan tijdig met jouw instituutsopleider.

Opleidingsinstelling én kandidaat geven reservering door 

Heeft de instelling een opleidingsplek voor jou en wil jij jouw 2e fase opleiding daar volgen? Dan geven jullie beiden de reservering door bij SOGEON.

  • Opleidingsinstellingen melden hun opleidingsplek en de naam van de kandidaat via het aanmeldformulier. Het aanmeldformulier ontvangen de opleidingsinstellingen van SOGEON.
  • Kandidaten geven hun gereserveerde opleidingsplek aan tijdens het sollicitatieproces. Via de online sollicitatiemodule op artsmg.nl.

Geef je beiden de reservering door én doorloop je de sollicitatie* bij SOGEON succesvol? Dan kun je starten met de 2e fase-opleiding bij de instelling van jouw keuze.

* Meestal is voor een opleidingsplek 2e fase arts M+G een geldige geschiktheidsverklaring voldoende, er hoeft dan geen STARR-interview plaats te vinden.

Reserveren op naam is alleen voor de 2e fase opleiding

De mogelijkheid om een opleidingsplek te reserveren op naam geldt alleen voor de 2e fase-opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid. Voor de 1e fase (profielopleidingen) gelden de gebruikelijke regels uit het sollicitatieproces. We houden bij de plaatsing rekening met de voorkeuren van kandidaten en een goede landelijke spreiding.

2e fase arts M+G

De 2e fase-opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid volg je na de 1e fase en leidt op tot specialist. De sollicitatierondes starten elk jaar op 1 februari tot en met 7 maart en op 1 augustus tot en met 7 september.

Kandidaten kunnen nu al zoeken naar een Je vindt de contactgegevens in onze landkaart.

2023-11-14T13:42:26+00:00