Twijfels

Anne-Marie Keuning -  25 september 2019
Twijfels 2019-09-25T10:27:43+00:00

Project Description

Mijn vorige blog begon ik met ‘Wat een huisarts voor werk doet weten de meeste mensen wel. Het werk van de oogarts spreekt ook wel voor zich. Dat een chirurg “levens redt” is ook een bekend verhaal. Maar wat de arts maatschappij en gezondheid (M&G) doet is vrijwel onbekend.’ Deze blog zou ik eigenlijk ook zo willen beginnen, maar ja, dat wordt ook zo eentonig. En toch is het wel waarover ik het wil hebben. Dit keer niet vanuit het perspectief van de arts M&G maar vanuit jouw perspectief. Door de bril dus van jou als geneeskundestudent of als jonge dokter, die aan het nadenken is over zijn of haar toekomst.

Ziekenhuis of…

Je bent aan het eind van de geneeskundestudie of al een tijdje aan het aniossen. Steeds vaker vraag je je zelf af of het ziekenhuisleven wel iets voor jou is. Je hebt ervoor gekozen om dokter te worden. Het ziekenhuis hoort er dan toch een beetje bij. Of toch niet? Inmiddels kan ik volmondig zeggen dat het ziekenhuis lang niet je enige optie is om als dokter te werken. Natuurlijk kan een huisartsenpraktijk ook, maar er zijn zoveel meer opties. Artsen M&G zijn werkzaam op verschillende plekken. Bijvoorbeeld bij de GGD, maar ook het RIVM of een zorgverzekeraar kan je werkgever zijn.

Photo created by creativeart – www.freepik.com

Belangrijk werk

Het belang van preventie wordt steeds duidelijker: de onhoudbare zorgkosten, gezondheidsverschillen en grote aantallen chronisch zieken. Hoe mooi is het als je als dokter al in een vroeg stadium iets kan betekenen voor een patiënt of voor de maatschappij. Lijkt preventie je leuk én wil je iets anders dan in het ziekenhuis? Snuffel dan eens rond op deze website en lees vooral de andere blogs. Dan krijg je echt een kijkje in het werk van de arts M&G.

Carrièrebeurs

Verder wil ik je uitnodigen op 5 oktober naar de KNMG carrièrebeurs in Nieuwegein te gaan. Daar is een sociale geneeskunde ‘straat’ te vinden met allemaal enthousiaste collega’s om jou over hun vak te vertellen. Ik zal er ook zijn om een workshop te organiseren.

Ik hoop je daar te zien!