Hackaton Planetary health en de publieke gezondheidszorg

Op vrijdag 2 december 2022 organiseert De Jonge Arts M+G de hackathon ”Planetary health en de publieke gezondheidszorg”. Voor aios/artsen M+G. Deelname is gratis en accreditatie is aangevraagd (6 punten). Wil jij meedoen? Meld je nu aan!

>> Direct aanmelden

‘De ongezondheid van onze aarde is de grootste bedreiging voor de volksgezondheid. Aios en artsen Maatschappij + Gezondheid kunnen daarin een cruciale rol vervullen,’ aldus de Jonge Arts M+G in hun aankondiging.

Om krachten te bundelen en gezamenlijk in actie te komen, organiseert de jonge arts M+G daarom een hackaton. Tijdens de hackaton gaan teams onder professionele begeleiding en in korte tijd intensief samenwerken aan oplossingen voor de aangereikte uitdagingen:

#1 Internationaal klimaatakkoord 2022 (vanuit COP27 Egypt) en de publieke gezondheidszorg
Hoe kunnen we het klimaatakkoord van de COP27 vertalen naar opdrachten voor en vanuit de publieke gezondheidszorg? Welke partijen hebben we daarbij nodig? Deze challenge focust op hoe nieuwe afspraken en opdrachten, aanvullend op de bestaande rol van de arts M+G, kunnen bijdragen aan positieve impact.

#2 Arts M+G en Planetery Health – binnen je organisatie
Welke rol en bijbehorende acties/beleidsadviezen/projecten/spreekkameradviezen kunnen de verschillende organisaties binnen de publieke gezondheidszorg omarmen om een gezondere planeet en dus maatschappij te creëren? Deze challenge focust op hoe je als arts M+G binnen je organisatie kan bijdragen aan positieve impact.

#3 Arts M+G en Planetary Health – als collectief
Welke rol kunnen wij als collectief van artsen M+G pakken om de gezondheid van de planeet en dus de maatschappij te bevorderen en waarop is deze rol berust? Hoe verenigen wij ons en hoe kunnen we die rol het beste positioneren? Welke acties/beleidsadviezen/projecten horen hierbij? Deze challenge focust op hoe gebundelde krachten als artsen M+G kunnen bijdragen aan positieve impact.

Keynote speakers

  • Emeritus prof. dr. Mackenbach
  • Peter van den Hazel, arts M+G/medische milieukunde
  • Petra Koenders, arts infectieziektebestrijding / public health
  • KAMG | Voor artsen Maatschappij + Gezondheid

Wanneer: 2 december 10.00-18.00 uur
Waar: LAB111 te Amsterdam
Doelgroep: aios/artsen M+G
Kosten: gratis, inclusief lunch
Accreditatie: is aangevraagd (ABSG 6 punten)
Aanmelden: Opgaveformulier hackathon ”planetary health en de publieke gezondheidszorg”

2022-10-18T14:58:04+00:00