SOGEON, SBOH, NSPOH, TNO, opleidingsinstellingen – wie doet wat?

Verschillende partijen zijn betrokken bij het sollicitatieproces. Hieronder een korte uitleg over wie wat doet en waar je terecht kan met vragen. Bekijk ook de praatplaat om een beeld te krijgen van het sollicitatieproces.

SOGEON

SOGEON zorgt voor de werving en selectie van kandidaten voor de profielopleidingen arts M+G en faciliteert het sollicitatieproces tot aan de plaatsing. Daarna levert SOGEON alle gegevens van de geselecteerde kandidaten aan bij de SBOH (werkgever) en NSPOH/TNO (opleidingsinstituut). Vragen over en tijdens het sollicitatieproces kun je stellen via support@sogeon.nl.

SBOH

SBOH is de landelijk werkgever en financier waarbij je bij in dienst komt als je in opleiding gaat. Heb je vragen over je arbeidsvoorwaarden of contract, dan kun je deze het beste stellen via sboh@sboh.nl.

NSPOH en TNO

NSPOH en TNO zijn de opleidingsinstituten die verantwoordelijk zijn voor het theoretische gedeelte van de opleiding. Zodra een kandidaat geplaatst is door SOGEON bij de opleidingsinstelling, wordt hij/zij overgedragen aan het opleidingsinstituut voor de start van de opleiding. De organisatie & plaatsing van de 2e periode en stages verloopt via het instituut TNO of NSPOH.

Voor specifieke vragen over de opleiding of het opleidingstraject dat de aios (arts in opleiding tot specialist) volgt, kun je contact opnemen met een van de instituten via onderwijs@tno.nl of info@nspoh.nl

Opleidingsinstelling

Bij de opleidingsinstelling volg je de opleiding in de praktijk. Via SOGEON solliciteer je naar opleidingsplek bij een door de RGS-erkende opleidingsinstelling. Zoals  een GGD, Centrum voor Jeugd en Gezin of Veilig Thuis.

Als het vanuit de opleidingsinstelling wenselijk of nodig is om een overeenkomst af te sluiten – bijvoorbeeld een gastvrijheidsovereenkomst of 0-urencontract – voor de periode dat de kandidaat werkzaam is bij de opleidingsinstelling, regelen de instelling en de kandidaat dat met elkaar. Dit hoeft niet met de SBOH of NSPOH/TNO afgestemd te worden.

2024-03-14T09:20:31+00:00