Webinarreeks ‘Ready, set, arts!’

De LAD en De Jonge Specialist organiseren dit voorjaar de webinarreeks ‘Ready, set, arts’. Speciaal bedoeld om geneeskundestudenten en basisartsen op weg te helpen bij de start van hun artsenloopbaan. Op maandagavond 13 mei, woensdagavond 5 juni en maandagavond 24 juni kun je workshops volgen en speeddaten met artsen van verschillende specialismen.

13 mei: Vervolgopleiding kiezen

Maandagavond 13 mei staat in het teken van een vervolgopleiding kiezen: hoe bepaal je welk specialisme bij jou past? Ga je binnen de ziekenhuismuren werken of juist daarbuiten? Welke mogelijkheden zijn er? Je kunt onder andere workshops volgen over het werken in een ziekenhuis, de huisartsen- en ouderenzorg, ggz en sociale geneeskunde. Maaike Begeman (aios arts M+G/infectieziektebestrijding) is een van de aios die de workshop “Sociale geneeskunde, iets voor jou?” verzorgt.

‘Als aios Maatschappij en Gezondheid (profiel infectieziektebestrijding) sta ik midden in de maatschappij. Ik heb contact met veel verschillende mensen, binnen én buiten de gezondheidszorg. Onze focus? Het beschermen van kwetsbare mensen’ – Maaike Begeman (aios arts M+G/infectieziektebestrijding) 

5 juni: Loopbaanontwikkeling

De tweede avond (5 juni) gaat over loopbaan(ontwikkeling). Met onder meer workshops over effectief solliciteren, sprankelend spreken, fouten maken en het draaien van je eerste (nacht)dienst. Je krijgt praktische tips waar je je hele loopbaan wat aan hebt.

24 juni: Speeddaten

Tijdens het laatste webinar op 4 juni kun je speeddaten met drie artsen naar keuze. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken hoe een dag van een kinderarts, chirurg, arts voor verstandelijk gehandicapten, vertrouwensarts of specialist ouderengeneeskunde er uitziet.

Aanmelden

Meer informatie of direct aanmelden? Ga naar de website https://webinarreeksbasisartsen.yellenge.nl/ 

De webinars worden georganiseerd door DJS en de LAD en onder andere mogelijk gemaakt door de KNMG, BKV, DoctorConnect, SOON, Locum Consult, Start als arts, Corparis en Next Level Dokter.

2024-05-08T15:55:29+00:00