Veranderingen landelijk werkgeverschap voor huidige aios

Begin je in 2019 met de opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid (M&G), dan kom je niet meer in dienst bij een opleidingsinstelling. In plaats daarvan ga je een dienstverband aan met de SBOH. Maar wat betekenen deze veranderingen voor de huidige aios M&G?

Basisarts

Werk je nu als basisarts bij een GGD of JGZ-organisatie en start je in 2019 met de opleiding tot (profiel)arts M&G, dan solliciteer je bij de landelijke selectiecommissie. Je komt dan in dienst bij de SBOH. Er is geen garantie dat je de opleiding bij je huidige werkgever kunt volgen. Je werkgever kan wel een terugkeergarantie met je afspreken, maar dat is niet verplicht.

Profielarts

Ben je op dit moment werkzaam als profielarts bij een erkende opleidingsinstelling en start je uiterlijk in 2022 met de tweede fase van de opleiding tot arts M&G, dan val je ook onder de overgangsregeling. Wel moet je solliciteren bij de landelijke selectiecommissie. Als je wordt geselecteerd en ingeloot bij je huidige werkgever dan kun je in principe in dienst blijven bij je huidige werkgever en maak je daar je opleiding af. Word je geplaatst bij een andere instelling dan je huidige werkgever, dan kom je in dienst van de SBOH.

Verdeelmodel opleiding jeugdarts 2e fase

Voor de opleiding tot jeugdarts wordt een tekort aan subsidieplekken verwacht in het cohort 2022. In overleg tussen de samenwerkende partijen is daarom een verdeelmodel vastgesteld voor de verschillende groepen sollicitanten Jeugdarts 2e fase van 2022. Zo krijgen alle kandidaten gelijke kansen.

Wil je de tweede fase bij een andere opleidingsinstelling volgen, dan kan dat ook. In dat geval plaatst het opleidingsinstituut je bij een passende opleidingsinstelling. Uiteraard kun je hiervoor je eigen voorkeuren aangeven. Het kan dan wel zo zijn dat je voor de duur van je opleiding in dienst treedt bij de SBOH.

2021-09-07T21:49:18+00:00