Veranderingen landelijk werkgeverschap voor huidige aios

Begin je in 2019 met de opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid (M&G), dan kom je niet meer in dienst bij een opleidingsinstelling. In plaats daarvan ga je een dienstverband aan met de SBOH. Maar wat betekenen deze veranderingen voor de huidige aios M&G?

Overgangsregeling

Eigenlijk is het heel simpel: als je op dit moment de eerste of tweede fase van de opleiding tot arts M&G volgt, hoef je niet te solliciteren en kun je de opleidingsfase afmaken bij je huidige werkgever. Je valt dan onder de overgangsregeling en er verandert voor jou niets.

Basisarts

Werk je nu als basisarts bij een GGD of JGZ-organisatie en start je in 2019 met de opleiding tot (profiel)arts M&G, dan solliciteer je bij de landelijke selectiecommissie. Je komt dan in dienst bij de SBOH. Er is geen garantie dat je de opleiding bij je huidige werkgever kunt volgen. Je werkgever kan wel een terugkeergarantie met je afspreken, maar dat is niet verplicht.

Profielarts

Ben je op dit moment werkzaam als profielarts bij een erkende opleidingsinstelling en start je uiterlijk in 2022 met de tweede fase van de opleiding tot arts M&G, dan val je ook onder de overgangsregeling. Wel moet je solliciteren bij de landelijke selectiecommissie. Als je wordt geselecteerd, blijf je in principe in dienst bij je huidige werkgever en maak je daar je opleiding af. Wil je de tweede fase bij een andere opleidingsinstelling volgen, dan kan dat ook. In dat geval plaatst het opleidingsinstituut je bij een passende opleidingsinstelling. Uiteraard kun je hiervoor je eigen voorkeuren aangeven. Het kan dan wel zo zijn dat je voor de duur van je opleiding in dienst treedt bij de SBOH.

2018-08-09T08:21:33+00:00