Solliciteer nu naar een opleidingsplaats tot arts M&G!

Van 1 augustus tot en met 14 september kun je online solliciteren naar een opleidingsplaats tot arts Maatschappij & Gezondheid. Je solliciteert op een van de profielopleidingen jeugdarts, infectieziektebestrijding, medische milieukunde en forensische geneeskunde of de hierbij horende tweede fase van de opleiding tot arts M&G. Word je geselecteerd, dan kom je in dienst van de nieuwe landelijk werkgever SBOH.

Twee sollicitatierondes

De opleiding tot arts M&G kent jaarlijks twee sollicitatierondes. Doe je mee aan deze sollicitatieronde – die loopt van 1 augustus t/m 14 september – dan start je in het voorjaar van 2019 met de opleiding. De volgende sollicitatieronde loopt van 1 februari t/m 15 maart 2019, waarna je in het najaar van 2019 met de opleiding begint. Als je nu solliciteert, moet je komende voorjaar met de opleiding kunnen beginnen.

Basiseisen

De basiseis om aan de opleiding tot arts M&G te beginnen, is dat je geregistreerd bent als basisarts. Ook als je nog in opleiding bent tot basisarts, kun je al solliciteren voor een opleidingsplaats. Voorwaarde is wel dat je uiterlijk acht weken voor de start van de opleiding beschikt over een erkend diploma tot basisarts.

Sollicitatie

De eerste stap in de sollicitatieprocedure is je daadwerkelijke sollicitatie. Van 1 augustus t/m 14 september kun je online solliciteren. Naast je cv bevat je sollicitatie een brief. Daarin licht je je motivatie toe. Indien van toepassing reflecteer je in de brief ook op een eerdere afwijzing (naar aanleiding van het STARR-interview). Het is niet mogelijk om aanbevelingsbrieven mee te sturen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Wordt je brief afgekeurd, dan toetst een tweede beoordelaar de afwijzing nog een keer. Mocht de tweede beoordelaar de brief wel goedkeuren, dan neemt een daartoe aangewezen hoofd opleiding M&G een definitieve beslissing.

STARR-interview

Uiterlijk op 2 oktober hoor je van de selectiecommissie of je toegelaten wordt tot het vervolg van de selectieprocedure. Die bestaat uit een zogeheten STARR-interview. Tijdens dit interview van zo’n 50 minuten geef je (praktijk)voorbeelden van je recente handelen en reflecteer je hierop. Uit de voorbeelden moet blijken: wat de situatie (S) was, wat de taak (T) was, hoe je handelde (A van ‘actie’) en wat het resultaat (R) was. Ook wordt gevraagd hoe je erop terugkijkt (R van ‘reflectie’).

Uitslag en toelichting op afwijzing

Op 6 november krijg je definitief te horen of je toegelaten bent tot de opleiding. Word je afgewezen, dan kun je in de weken daarna – tot en met 21 november – een toelichting vragen aan de voorzitter van de selectiecommissie.

Meer informatie

  • Interesse in de opleiding tot arts M&G? Solliciteer dan nu naar een opleidingsplek!
  • Op zoek naar meer informatie over de selectie- en plaatsingsprocedure? Klik dan hier.
  • Andere vragen over de opleiding of de procedure? Lees dan verder in de FAQ.

 

2018-08-01T08:07:02+00:00