Sollicitatieronde (profiel)opleidingen arts M+G

Van 1 augustus t/m 7 september 2022

De gezondheidsverschillen in onze samenleving nemen toe en de roep om een integrale blik op gezondheid en welvaart is luider dan ooit. Daarmee groeit ook de behoefte aan artsen Maatschappij + Gezondheid: de geneeskundig specialist met een brede blik en een focus op preventie.

Wil jij het verschil maken in de publieke gezondheid? Solliciteer dan op een opleidingsplek voor een van de (profiel)opleidingen arts M+G. De sollicitatieronde start op 1 augustus 2022. Arts M+G sta je midden in de samenleving. Je zoomt in en uit: je kijkt naar het individu en weet wat er breder speelt. Bijvoorbeeld bij een groep mensen, in de gemeente waar je werkt of landelijk. Daarbij kijk je over de grenzen van je eigen vakgebied heen. Zo kun je als geneeskundig specialist, buiten het ziekenhuis, een positieve bijdrage leveren aan de publieke gezondheid.

(Profiel)opleidingen arts M+G
Komende sollicitatieronde – van 1 augustus tot en met 7 september – biedt opleidingsplekken voor de opleiding tot:

De opleidingen gaan van start in maart 2023 en duren twee jaar. SOGEON biedt opleidingsplekken door het hele land, bij diverse opleidingsinstellingen. De profielopleidingen kunnen gevolgd worden door de tweejarige opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid (2fase). Na afronding van de 2e fase volgt een registratie als arts M+G in het BIG-register. Meer weten of direct solliciteren? Ga naar artsmg.nl/solliciteren

* De opleiding infectieziektebestrijding 1e fase gaat niet mee in de sollicitatieronde voor het cohort maart 2023. De eerstvolgende mogelijkheid om te solliciteren voor de opleiding infectieziektebestrijding is 1 februari 2023.

** Omdat de forensisch arts beschikt over heel specifieke kennis en kunde, is de opleiding sinds 2022 een zelfstandige driejarige profielopleiding. Solliciteren voor een opleidingsplek forensische geneeskunde kan nog steeds via de artsmg.nl (vanaf 1 augustus).

Extra subsidieplekken
De groeiende behoefte aan artsen M+G vertaalt zich ook in extra subsidieplekken voor de medische vervolgopleidingen arts M+G. Afgelopen jaar heeft het ministerie van VWS verschillende extra subsidieplekken gehonoreerd, op verzoek van SOGEON. Begin juli zegde het ministerie 13 extra subsidieplekken arts M+G/jeugdgezondheid (2e fase) toe voor 2022 en eerder dit jaar honoreerde het ministerie al 14 extra opleidingsplekken voor de opleiding infectieziektebestrijding. Recentelijk heeft VWS ook laten zes subsidieplekken voor de (nieuwe) opleiding donorarts toe te kennen. Lees meer over het sollicitatieproces voor de nieuwe opleiding tot donorarts en de extra subsidieplekken voor arts M+G/jeugdgezondheid (2e fase).

2022-08-31T10:07:28+00:00