Sollicitatieronde nieuwe opleiding donorarts

Van 11 juli tot en met 7 september 2022

De opleiding tot donorarts is vanaf nu onderdeel van de medische vervolgopleiding tot arts maatschappij + gezondheid. Het ministerie van VWS heeft zes subsidieplekken voor de opleiding tot donorarts 1e fase toegezegd. Solliciteren voor een opleidingsplek is mogelijk vanaf 11 juli tot en met 7 september 2022.De opleiding gaat van start in januari 2023, bij de NSPOH.

Opleiding tot donorarts

De opleiding tot donorarts is er voor artsen die een bijdrage willen leveren aan de veiligheid van donoren en ontvangers van lichaamsmateriaal – bloed, cellen, weefsel en organen. Je zorgt ervoor dat het donorproces soepel en nauwkeurig verloopt, borgt de kwaliteit en houdt de eerlijke verdeling in de gaten.

Opleidingsplekken

Op de pagina Opleidingsplekken vind je een overzicht van alle opleidingsplekken voor de opleiding tot donorarts (klik op de landkaart). Voor meer informatie over wat de verschillende opleidingsinstellingen te bieden hebben en hoe ze de opleidingsplek invullen, kun je contact opnemen met de contactpersonen per instelling. Deze vind je – medio juli – ook in het overzicht.

Solliciteren

De sollicitatieperiode voor de opleiding tot donorarts start op 11 juli en loopt tot en met 7 september. Zowel basisartsen als artsen met meerdere jaren werkervaring mogen solliciteren. Solliciteren naar een opleidingsplek doe je als volgt:

Sollicitatieprocedure

Omdat de opleiding tot donorarts eerder start dan de overige arts M+G (profiel)opleidingen is er een andere planning voor het sollicitatieproces. Je vindt de planning onderaan dit bericht. Verder is de reguliere sollicitatie- en selectieprocedure, inclusief voorwaarden van toepassing. De motivatie en aantoonbare ervaring in de donorgeneeskunde wordt meegewogen in het selectieproces.

Planning sollicitatieprocedure donorarts

Cohort januari 2023 Planning
Sluitingstermijn sollicitatieperiode 7 september
Uitslag beoordeling briefselectie op basis van CV+ motivatie / uitnodiging STARR-gesprek Uiterlijk 15 september
Online STARR-gesprekken 27 september t/m 3 oktober
Uitslag STARR-gesprekken/toewijzing opleidingsinstelling Uiterlijk 14 oktober
Plannen matchingsgesprekken kandidaat en toegewezen opleidingsinstelling Z.s.m. na bericht toewijzing t/m uiterlijk 4 november
Afsluitende mail over definitieve plaatsing Uiterlijk 11 november
2022-08-30T15:54:30+00:00