Interview Putri in Arts & Auto

Arts & Auto nam het beroep van de GGD arts onder de loep en sprak met één van onze ambassadeurs: Putri Hintaran, arts infectieziektebestrijding in opleiding.

Putri vertelt dat de combinatie van geneeskunde en maatschappelijke betrokkenheid voor haar de reden was om voor arts infectieziektebestrijding te kiezen. ‘Infectieziekten hebben soms hun oorsprong in de omgeving, zoals gebrek aan zeep of riolering. Nadat ik me in de klinische vakken van infectieziekten had verdiept, wist ik dat ik meer structurele oplossingen wilde zoeken, juist voorkomen dat mensen ziek worden.’

De komst van COVID-19 heeft haar werk enorm beïnvloed en Putri houdt zich nu onder andere bezig met gedragsbeïnvloeding om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. ‘Hoe kun je gedrag beïnvloeden? Dat is nu ook onderdeel van mijn werk, dat is nieuw voor mij.’

Het mooiste van haar vak vindt Putri dat ze het verschil kan maken op grote schaal: ‘Ik behandel niet steeds één patiënt tegelijk; door onderzoek en beleidsadvisering heb ik een grotere impact.’

Lees het hele interview met Putri in Arts & Auto

Foto: De Beeldredaktie/Maarten Boswijk

2020-09-30T08:27:35+00:00