2e fase opleiding arts M+G

De 2e fase van de opleiding tot arts M+G is profieloverstijgend. Deze fase is gericht op beleid, management en wetenschappelijk onderzoek. Na afronding van de 2e fase volgt een registratie als arts M+G in het BIG-register.

Financiering

Voor de profielen Jeugdarts, Arts infectieziektebestrijding, Arts tuberculosebestrijding en Arts medische milieukunde, wordt de 2e fase gefinancierd via de SBOH. Voor de andere profielen verloopt financiering via de opleidingsinstelling of werkgever.

Curriculum

Je doet tijdens de 2e fase altijd een wetenschappelijk onderzoek en de begeleiding hiervan zal steeds meer door de universiteiten uitgevoerd worden. Het curriculum van de 2e fase wordt op dit moment aangepast. Volg de website van de NSPOH voor meer informatie.

Cursorisch onderwijs

Je volgt – gemiddeld één dag in de week – cursorisch onderwijs bij NSPOH. Een belangrijk onderdeel van het cursorisch onderwijs is onderzoeksscholing. Daarnaast volg je modules over bijvoorbeeld strategie en beleid in de publieke gezondheidszorg, projectmanagement en integraal vernieuwen in de publieke gezondheidszorg. Meer weten over wat je doet als arts M+G? Klik dan hier.

Arts M+G worden? Solliciteer naar een opleidingsplek!

Is je interesse gewekt om de 2e fase van de opleiding tot arts M+G te volgen vanuit het profiel Arts infectieziektebestrijding, Arts tuberculosebestrijding, Arts medische milieukunde of Jeugdarts. Lees meer over de sollicitatieprocedure.

Het vak van de arts M+G

Lees meer over het werk van de arts Maatschappij + Gezondheid

2022-06-30T15:42:23+00:00