Tweede fase opleiding arts M+G

De tweede fase van de opleiding tot arts M+G is profieloverstijgend. Deze fase is gericht op beleid, management en wetenschappelijk onderzoek. Na afronding van de tweede fase volgt een registratie als arts M+G in het BIG-register.

Financiering

Voor de profielen Jeugdarts, Arts infectieziektenbestrijding, Arts tuberculosebestrijding en Arts medische milieukunde, wordt de 2e fase gefinancierd via de SBOH. Voor de andere profielen verloopt financiering via de opleidingsinstelling of werkgever.


Let op: verdeelmodel kandidaten JGZ 2e fase

Voor de opleiding tot jeugdarts wordt een tekort aan subsidieplekken verwacht in het cohort 2022. In overleg tussen de samenwerkende partijen SOGEON, AJN, KAMG, GGD GHOR, ActiZ, LOSGIO, SBOH is daarom verdeelmodel vastgesteld voor de verschillende groepen sollicitanten JGZ 2e fase van 2022. Zo krijgen alle kandidaten gelijke kansen. Voor alle Jeugdarts 2e fase sollicitanten – ook kandidaten die al in dienst zijn van een opleidingsinstelling – geldt dat er wordt geloot en toegewezen op basis van opgegeven voorkeuren. Lees meer…


Curriculum

Je doet tijdens de 2e fase altijd een wetenschappelijk onderzoek, vanaf 2021 zal de begeleiding hiervan meer door de universiteiten uitgevoerd worden. Het curriculum van de tweede fase wordt op dit moment aangepast. Volg de website van de NSPOH voor meer informatie.

Cursorisch onderwijs

Je volgt – gemiddeld één dag in de week – cursorisch onderwijs bij NSPOH. Een belangrijk onderdeel van het cursorisch onderwijs is onderzoeksscholing. Daarnaast volg je modules over bijvoorbeeld strategie en beleid in de publieke gezondheidszorg, projectmanagement en integraal vernieuwen in de publieke gezondheidszorg. Meer weten over wat je doet als arts M+G? Klik dan hier.

Arts M+G worden? Solliciteer naar een opleidingsplek!

Is je interesse gewekt om de tweede fase van de opleiding tot arts M+G te volgen vanuit het profiel Arts infectieziektenbestrijding, Arts tuberculosebestrijding, Jeugdarts of Arts Maatschappij + Gezondheid ? Lees meer over de sollicitatieprocedure.

Het vak van de arts M+G

Lees meer over het werk van de arts Maatschappij + Gezondheid

2021-07-01T14:00:15+00:00