Nieuwe sollicitatieronde

16-07-2020 De arts Maatschappij + Gezondheid is een geneeskundig specialist die zich sterk maakt voor de publieke gezondheid. Je zorgt niet voor één, maar voor iedereen. Niet altijd in de spreekkamer, maar juist in de maatschappij. Iets voor jou? Op 1 augustus 2020 start de nieuwe sollicitatieperiode.

Komende sollicitatieperiode kunnen kandidaten solliciteren voor de profielopleidingen tot jeugdarts, arts infectieziektebestrijding, arts medische milieukunde, forensisch arts (onder voorbehoud) en voor de tweede fase-opleiding arts Maatschappij + Gezondheid. De profielopleidingen duren twee jaar en kunnen gevolgd worden door de tweejarige opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid. De sollicitatieperiode is geopend van 1 augustus tot en met 14 september en solliciteren kan online. De opleidingen starten in maart 2021.

360º geneeskunde

Artsen M+G werken niet in het ziekenhuis, maar in de wijk, bij een GGD, bij landelijke instituten als het RIVM, het Instituut Fysieke Veiligheid en Veilig Thuis. Maar ook op scholen, in gemeentehuizen, bij defensie of zorgverzekeraar, in de stad of op het platteland. Zo zie je meer, kun je meer, beteken je meer. We noemen het ook wel: 360º geneeskunde.

Veelzijdig werkterrein

Van tuberculosebestrijding tot obesitas, van antibioticaresistentie tot lijkschouwing, en van megastallen tot een gesprek over depressie met een puber. Het werkterrein van een (profiel)arts M+G is veelzijdig en breed. Je signaleert belangrijke risico’s voor de gezondheid van bevolkingsgroepen of de algemene volksgezondheid, geeft advies en voert interventies uit als dat nodig is. Dit vraagt een gezamenlijke, maatschappelijk benadering en aanpak. Artsen M+G hebben dan ook een brede blik en kijken vooruit.

Opleiding in transitie

De opleiding tot arts M+G is in transitie: op termijn komt er een brede geïntegreerde vierjarige geneeskundig specialistenopleiding. Het streven is om de vernieuwde opleiding in 2022 in te laten gaan.

2020-08-19T14:33:07+00:00