Arts Maatschappij & Gezondheid

Arts MenG home 2018-07-31T17:10:15+00:00
Je kunt nu solliciteren. Ga naar de online sollicitatiemanager.

Hitteplan van kracht

In verband met de extreme warmte deze week heeft het RIVM het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. In aanvulling hierop werken veel regio’s met lokale hitteplannen. De Handreiking Lokaal Hitteplan biedt hiervoor een mooi draaiboek.

De handreiking is een uitnodiging aan gemeenten, regio’s en GGD’s om samen met lokale […]

Laatste dag op pad met Ronald Smit

Arts M&G Ronald Smit vertelt over zijn werk bij de Gezondheidsdienst Utrecht. Dag 5: over colleges geven, bindingsverzoeken en infectiepreventie.

Vrijdagochtend verzorgen een verpleegkundige en ik een bijna twee uur durend college over de achtergronden van en onze zorgtaken voor de doelgroep. Dertig vijfdejaars studenten geneeskunde prikkelen en enthousiasmeren voor het mooie […]

Verder op pad met arts M&G Ronald Smit

Arts M&G Ronald Smit vertelt over zijn werk bij de Gezondheidsdienst Utrecht. Dag 3 & 4: over lamme handen, jaarplannen en kleine feestjes.

Woensdagochtend werk ik op de vierde etage bij Reizigersgeneeskunde als medisch eindverantwoordelijke voor de spreekuren in Amersfoort en Utrecht. Verpleegkundigen van het spreekuur zijn niet bevoegd om medicatie voor te schrijven. De recepten zijn bijna op en mijn hand na ruim zestig handtekeningen lam. Beantwoorden van medische inhoudelijke vragen van klanten die bij de verpleegkundigen in de spreekkamer zitten.

Onderuit

Halverwege de ochtend gaat er iemand onderuit. Altijd alert zijn op gewoon een flauwte, een allergische reactie of erger: een shock. Belangrijk is dat we als team niet in paniek raken. De jaarlijkse BLS is onderliggend aan een adequate en […]

Arts Maatschappij en Gezondheid Ronald Smit geridderd

Aan de vooravond van Koningsdag 2019 ontving arts M&G Ronald Smit een lintje voor zijn verdiensten als medewerker Volksgezondheid van de gemeente Utrecht. In die hoedanigheid – Ronald is daarnaast ook forensisch arts – zet hij zich met tomeloze energie in voor de dak- en thuislozen.

Met initiatieven zoals de tandartsenpraktijk voor dak- en thuislozen, de ontwikkeling van de medisch-farmaceutische veldnorm […]

Op pad met arts M&G Ronald Smit

Arts M&G Ronald Smit vertelt over zijn werk bij de Gezondheidsdienst Utrecht. Dag 1 & 2: over nachtopvang, korte lunches en reizigers.

Het is weer maandagochtend. De wekker gaat om 06:00 uur af. Koud en donker. Als eerste de weersverwachtingen voor de komende dagen bekijken. Afspraak met de G4 is twee keer per week te bepalen of we de ‘koudweerregeling’ in […]