KNMG Carrièrebeurs 2023

2 oktober 2023 | De KNMG carrièrebeurs 2023 was een dag vol ontmoetingen met ambitieuze artsen (in spe), duizenden stappen, rondvliegende golfballen, workshops, lezingen en heel veel interesse in het prachtige vak van de arts M+G.

Veel interesse in arts M+G

Alle profielen waren vertegenwoordigd in de arts M+G stand. Onze ambassadeurs stonden klaar voor de vele vragen van studenten geneeskunde, basisartsen en specialisten. Er was veel interesse in de opleidingen en de carrièremogelijkheden van de arts M+G. Ondertussen werd er in de golfsimulator voor het hardst gestreden om de hoofdprijs: een training van de NSPOH. En iedereen die kon bewijzen dat ze meer dan 5.000 stappen hadden gezet, werd beloond met een arts M+G drinkwaterfles.

Workshop vertrouwensartsen

Verdeeld over de dag werden ook lezingen en workshops gehouden. Zo gaven vertrouwensartsen Sylvia Verhoog en vertrouwensarts Elijah Sanches een workshop over het vak van de Vertrouwensarts. Hun workshop “Safety first” trok ruim 40 deelnemers.

Elijah vertelt:

‘Het was heel tof om te merken dat zoveel mensen interesse hebben in ons vakgebied. Een deel van de bezoekers had nog geen idee wat je als vertrouwensarts doet, voor hen was het een eerste kennismaking. Maar er waren ook deelnemers die al verder waren in hun proces: zij wilden graag op korte termijn aan de slag bij Veilig Thuis en kwamen bij ons voor verdiepende informatie. Over ons dagelijkse werk, de opleiding en de werkomgeving. Veel van de deelnemers van de workshop zochten ons later weer op in de stand, om verder te praten en nog meer vragen te stellen. En ter plekke werden al verschillende meeloopdagen ingepland. Ik merk dat ons vak steeds meer bekendheid krijgt!’

Wat is jouw bijdrage als arts?

KAMG vroeg onze ambassadeurs: wat is jouw bijdrage als arts? Het antwoord vind je in onderstaande video.

2023-10-05T15:10:16+00:00