‘Ik had zelf ook geen idee wat er allemaal buiten het ziekenhuis mogelijk was’

21 juni 2022 – Meike de Haas is jeugdarts, aios arts M+G en voorzitter van de pr-commissie De Jonge Arts Maatschappij + Gezondheid . Samen met collega’s was ze afgelopen weekend aanwezig bij de KNMG Carrierebeurs om het vak van de arts M+G onder de aandacht te brengen.

‘Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor preventieve geneeskunde en de rol die je als arts M+G daarin kan spelen. Zelf vond ik het als geneeskundestudent ook een zoektocht: ik had geen idee wat er allemaal buiten het ziekenhuis mogelijk was.

Mijn eigen ervaringen neem ik mee in de gesprekken met geneeskundestudenten, dat zorgt voor veel herkenning. Het enthousiasme was groot en studenten waren echt benieuwd naar het vak: hoe ziet je dag als jeugdarts eruit? Wat zijn je ontwikkelmogelijkheden als arts M+G? Waar kun je overal werken? En hoe zijn jullie zelf in het vak terecht gekomen?

Ze waren vaak positief verrast door de breedte van het vak, de bijdrage die we leveren aan gezondheidsbeleid en de focus op preventie. Het was een inspirerende dag, waarin we eindelijk weer het échte (live!) gesprek aan konden gaan met de artsen van de toekomst.’

Foto (gemaakt door Meike): twee collega’s van Meike (links in beeld) in gesprek met een geneeskundestudent.
2022-06-21T09:32:59+00:00