Het curriculum van de opleiding tot arts M+G

Hoe zit de opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid (M+G) in elkaar? Wat doe je? Hoe lang duurt de opleiding? En waar ga je allemaal aan de slag?

Twee fases

De opleiding tot arts M+G bestaat uit twee fases. Bij een fulltime aanstelling duurt elke fase twee jaar. De eerste fase kent voor alle profielen een vergelijkbare opbouw. Dit betekent dat je in het eerste jaar – bij een fulltime aanstelling – begint met een opleidingsperiode van negen maanden. Daarna volg je gedurende drie maanden een stage buiten de publieke gezondheidszorg. Dan volgen er een opleidingsperiode van zes maanden bij een andere opleidingsinstelling en een stage M+G van drie maanden waarin je de verbreding zoekt. Je sluit de eerste fase af met een keuzestage die drie maanden duurt.

Profielen

Meer weten over de curricula van de verschillende profielen in de eerste fase? Klik hieronder op het profiel van je keuze.

Tweede fase

De tweede fase van de opleiding tot arts M+G is profieloverstijgend en volg je bij NSPOH. Deze fase is gericht op beleid, management en wetenschappelijk onderzoek. De tweede fase bestaat uit twee leerperiodes van negen maanden aan een opleidingsinstelling en twee stages van drie maanden. Bij de stages gaat het om één stage M+G en één keuzestage. Gedurende de hele tweede fase doe je een academische stage bij een universiteit. Na afronding volgt een registratie als arts M+G in het BIG-register. Meer weten over de tweede fase? Klik dan hier.


Meer informatie

 

2020-04-02T15:29:45+00:00