Campagne: #artsenvoorhetleven

Met de campagne #artsenvoorhetleven vragen samenwerkende partijen aandacht voor de veranderingen die nodig zijn in de basisopleiding van artsen. Om beter aan te sluiten op de zorg van de toekomst.

Artsen buiten het ziekenhuis

Meer dan de helft van alle huidige geneeskundestudenten gaat straks aan het werk buiten de muren van het ziekenhuis. Maar tijdens de geneeskundedstudie gaat nog steeds de meeste aandacht uit naar ziekenhuisspecialismen. Ook vindt meer dan de helft van alle studenten dat de beroepen in de public health nog te weinig aantrekkelijk worden gemaakt binnen de opleiding, zo blijkt uit onderzoek van De Geneeskundestudent.

Het begint bij de artsenopleiding

Tijd voor meer aandacht en samenwerking, dat is de boodschap van de nieuwe campagne. En dat begint al bij de artsenopleiding, horen we in de  campagnevideo: ‘De diversiteit van het vak moet beter belicht én gefinancierd worden, zodat geneeskundestudenten alle kanten op kunnen.’

De campagne is een initiatief van Amsterdam UMC, VU, OLVG , Spaarne Gasthuis, KNMG en de Federatie Medisch Specialisten.

2022-12-21T11:44:38+00:00