Bezoek de KNMG Carrièrebeurs 2019

EVENEMENT – Interesse om na je opleiding tot basisarts te kiezen voor een van de profielen van arts Maatschappij & Gezondheid, maar je hebt nog wat vragen over de verschillende opleidingen? De KNMG Carrièrebeurs (zaterdag 5 oktober 2019) biedt een uitgelezen mogelijkheid om te ontdekken op welke plek je als arts het beste tot je recht komt.

Al jaren staat de KNMG Carrièrebeurs in overweldigende belangstelling van geneeskundestudenten en basisartsen. Op de beurs, die op zaterdag 5 oktober in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein om 9.30 uur begint en tot 17.00 uur duurt, kunnen bezoekers luisteren naar een zestal ‘talks’ en deelnemen aan vele  verschillende workshops, die soms ook meerdere malen op die dag worden gegeven.

Voor bezoekers met interesse in de opleiding arts M&G springen er drie workshops uit, die alle drie handelen over omgaan met de media. Iets waar je als arts Maatschappij & Gezondheid ontegenzeggelijk mee te maken krijgt. Deze workshops staan dan ook allemaal onder leiding van een arts M&G.

De eerste workshop (10.30 – 11.30 uur) betreft een case van een meisje van 10 jaar dat plotseling is overleden aan een meningokokkeninfectie. Een arts M&G infectiebestrijding geeft in de workshop training hoe je als arts vervolgens omgaat met vragen van de media. Wat vertel je, en wat vertel je niet? Ook wordt er gediscussieerd over de rol van de media ten aanzien van onrust over ziekten en gezondheid.

De tweede workshop (11.30 – 12.30 uur) gaat dieper in op een wat algemener probleem: gehoorschade bij jongeren. Daar lijdt ongeveer een kwart van de jongeren aan. Welke rol kunnen artsen M&G jeugdgezondheidszorg en medische milieukunde op zich nemen, in de advisering aan jongeren en beleidsmakers? Vanzelfsprekend is er tijdens deze workshop ook gelegenheid om erachter te komen of je eigen gehoor nog voldoende scherp is.

De laatste workshop met speciale aandacht voor de opleiding Arts M&G (12.30 – 13.30 uur) onderzoekt de al dan niet natuurlijke dood (van patiënten). Een arts M&G forensische geneeskunde komt uitleggen welke omstandigheden bij een overlijden ervoor moeten zorgen dat er alarmbellen afgaan.

Kijk voor meer informatie en voor je inschrijving (kaartjes kosten € 10,00, als je voor 24 juni bestelt zelfs maar € 7,50) op de website van KNMG

KNMG Carrièrebeurs
NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein
2019-07-18T09:58:44+00:00